'

Moeheid oorzaken

OFF

Moeheid oorzaken

 Moeheid oorzaken.

  1. Ongezond voedsel Moeheid oorzaken.

Een van de meest voorkomende oorzaken van moeheid  is een ongezond eetpatroon. Je voedsel is de energiebron van je lichaam. Maar je lichaam moet wel in staat zijn om die energie uit je voedsel op te nemen.

Om dat te kunnen doen heeft je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig. Een ongezond eetpatroon betekent een tekort aan die voedingsstoffen.  B- en C-vitaminen, chroom, ijzer, koper, mangaan, molybdeen en zink zijn belangrijk om je energiek te voelen.

Een veel voorkomende probleemt is bloedarmoede. Dat wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan ijzer, vitamine B12 of foliumzuur. Natuurlijk kun je dan naar de huisarts gaan om die bloedarmoede tijdelijk te verhelpen. Maar wanneer je je eetpatroon niet verandert, zullen de klachten steeds opnieuw terugkeren.  

Daarom is  een gezond en evenwichtig voedselpatroon heel belangrijk. Verse smoothies kunnen en bron zijn van gezonde voedingsstoffen. Lees daarover meer in dit artikel.

www.moeheid.com/de-kracht-van-groene-smoothies/

Moeheid oorzaken.

  1. Te weinig beweging

Voldoende in beweging komen heeft een hoop voordelen. Je zult lekkerder slapen, een strakker lichaam krijgen, je fitter voelen en je conditie zal verbeteren.

Iedereen weet wel dat spieren die je te weinig gebruikt uit conditie raken en slap worden. Door te sporten kun je allerlei spieren trainen; been-, bil-, buik-, arm-, borstspieren etc…

Maar mensen vergeten vaak dat er nog een heel belangrijke spier is in ons lichaam die wordt getraind door te sporten. Een van de belangrijkste organen in ons lichaam: het hart! Ook je hart kan namelijk uit conditie raken door de hele dag stil te zitten.  Dan gaat je hart steeds minder goed pompen en zal je lichaam minder goed de hoognodige voedingsstoffen en zuurstof ontvangen.

Met als gevolg je fysiek en mentaal last van moeheid zult krijgen. Het is dus heel belangrijk om voldoende in beweging te komen. Kies een sport die jij leuk vindt en zoek mensen die met je mee willen komen sporten. Dan zul je er veel plezier aan beleven en het langer volhouden.

Moeheid oorzaken.

  1. Onvoldoende of slechte nachtrust

Tijdens je slaap geef je je lichaam en geest de kans om bij te komen na een drukke dag. Wanneer je regelmatig te weinig slaap krijgt, zul je veel last krijgen van moeheid.
In dit artikel lees je meer over het belang van en goede nachtrust en hoe je ervoor kunt zorgen dat je iedere dag uitgerust wakker wordt.

www.moeheid.com/uitgerust-wakker-worden-4-onmisbare-tips/

Moeheid oorzaken.

  1. Teveel stress

Een andere belangrijke oorzaak van moeheid is stress.

Dit heeft vaak te maken met de werkomgeving. Er is niets mis mee om hard te werken, maar je moet wel weten waar je grenzen liggen.

Zorg ervoor dat je genoeg rust neemt. Iedere dag overwerken is natuurlijk niet goed. En wanneer je dan thuis komt, moet je je gedachten ook los kunnen maken van je werkomgeving.

Vaak blijven mensen na hun werk nog piekeren over problemen waar ze die dag tegenaan zijn gelopen. Veel piekeren  vreet je energie op. Daar komt nog eens bij dat je vaak ’s nachts ook moeilijker in slaap kunt vallen door de steeds terugkerende negatieve gedachten.

Zoek daarom iedere dag even een moment van rust voor jezelf. Ga even in je eentje rustig zitten of liggen, adem diep door en laat al die nare gedachten van je afglijden.

Let op: passieve activiteiten zoals televisiekijken en computeren werken vaak juist nog vermoeiender.  Het is beter om een stuk te gaan wandelen of een boek te lezen (met je favoriete ontspannende muziek op de achtergrond).

Moeheid oorzaken.

 

 

moeheid oorzaken
moeheid oorzaken
Categories: Uncategorized
This post was written by , posted on June 4, 2012 Monday at 12:00 pm

Comments are currently closed.